4

What to Get for This Christmas

I can feel the Christmas spirit is in the air now although it is still 33 days to go. I will be home for Christmas. So far, I am planning to cut my hair and colour it with a shade of red for Christmas. I would like to have a haircut like below:


I also want a cute cherry red dress to wear on Christmas. See if i can afford to get them. The most important thing is, I want happy, merry and peace gathering with my family and loved one.
0

My Back Hurts

My back hurts since I killed a little cockcroach in the toilet two days ago. It is just a backache.

There is another thing that can injure your back - that is when you stabbed in the back! One thing I notice in many girls' social network profile, they stated that they hate backstabber. Of course, who wants to be stabbed in the back? Who would love to be hurt? I asked myself why must they state in their profile? Because they experienced it, perhaps.



Recently, I just realized that a knife is sticking on my back (maybe it's actually my ass. just sayin')! Apparently, I was stabbed quite a long time ago, but I did not feel any pain until I saw something on my back. It started bleeding as I noticed it and made me cried like a baby. Actually some of my close friends knew about it, but they never tell me. Maybe they thought that I knew it and act like nothing happened. I never feel this way before. It makes me feel that I am so not me. A feeling named hate. Not only my back hurts now, but also my little delicate heart.

Advent season is around the corner, so I must find someone or a few trustworthy peoples to pull out the knife for me. Then, I would like to let time heals it. I cannot wait for the magical time of the year to come. It is really hard for me to forgive. But I have to. Forgiving is not just a phrase you can say, but also some actions like not holding any grudge to the person who hurt you, not wishing any karma to happen to that person and not hating the person. I will forgive but never forget. And I will try to withdraw myself from the person's life slowly because I think it is best for the person to not have me around anymore.

You have heard that it was said, "Love your neighbor and hate your enemy."
But I tell you: Love your enemies and pray for those who persecute you (Matthew 5:43-44).
2

Aly and Eva

Sounds like Aly and AJ? Are we twins? Who is older?


Neither us nor the Michalka sisters are twins.


Yes, I share the same nickname with the older Michalka. And I am the older one too.


Me and Aly were born in 1989, while Eva and AJ were both born in 1991. Just a coincidence. We never imitate them because we did not know them when we were kids.


They can sing. And we love to sing. =P

However, I am much shorter and smaller than my sis!
0

Rindu Sama Labuan

Tiba-tiba ja saya rindu sama Labuan. Mike pernah bilang kalo dia mau pigi  honeymoon dia pilih Labuan. Masa tu saya pikir, "Isy, pelik ini budak. Apa istimewanya Labuan tu?"

Dulu kami orang bilang KML tu KM-Hell sebab kehidupan sana macam hell. Teda air lah, bosan, selalu ada masalah kesihatan (kalo sakit pun dikasi panadol saja oleh MA), stress dengan exam, tension sama lecturer, Hand phone kena curik lah, dan macam-macam lagi lah. Banyak juga orang yang putus cinta situ dulu. "Hantu" pun banyak. "Hantu" clubbing ada, "hantu" pencurik ada, "hantu" tukang bakar ada, "hantu" air ada, orang minyak pun ada. Bila mau habis semester 2 kan, nda sabar pula saya mau balik Sarawak. Dalam permohonan IPTA saya, first choice saya ialah UNIMAS. Begitu juga dengan 2nd, 3rd, 4th, 5th choice saya. Saya ingat saya boleh gembira di Sarawak.

Taman yang memang memberi kenangan.

Tapi sangkaan saya sekarang salah setelah hampir 3 tahun di UNIMAS. Rupa-rupanya saya lebih gembira di Labuan. Teda musuh saya di Labuan. Semua orang baik saja sama saya. Saya pun baik saja sama orang. Teda pergaduhan dan perselisihan faham yang serius. Teda pengkhianatan. Kalo ada konflik pun, gaduh-gaduh sayang saja sama si Jess, si Eric dan roomates saya. Berat badan saya pun pandai naik di Labuan sedangkan makanan di kafe bukan bagus pun. Hahaha...

Inilah U.K. kami

Saya rindu pigi outing sama kawan-kawan. Sini di Sarawak kadang-kadang saja saya pigi outing. Bukan saya selalu jalan-jalan di Kuching. Kalo ada pun sama family saya time shopping Gawai & Krismas. Kenangan paling manis saya di U. K. ialah time sebelum balik Krismas. Saya pigi sama Jess. Kami orang mau beli hadiah sama si Eric dengan si Goldy. Lama kami fikir apa mau beli. Finally kami beli neck tie ja kasi diorang.

Blessed Sacrament

Saya pun sangat rindu pigi Blessed Sacrament. Alim owh saya time di Labuan. Tiap minggu ndak pernah miss pigi misa. Lepas misa saya pigi Kelas Karisma. Lepas kelas saya jalan 1 orang pigi U.K sebab saya tia mau kawan-kawan saya tunggu saya 1 jam di gereja.

RC gathering

Tiap malam hari Sabtu saya pigi gathering di DK2. Best owh... Rindu sangat. Mau nangis saya bila ingat kembali kenangan ni. Hahaha...(ketawa pula).

Coklat di Labuan murah-murah. Saya suka kutip coklat sebelum balik Sarawak. Paling best shopping time saya mau balik Krismas. Saya shopping sama kawan, the next day saya shopping sama Aunty saya. Selain beli coklat, saya beli wine untuk Krismas sama hadiah Krismas kasi mak dengan adik saya. Saya kasi mak saya anting-anting mutiara yang ada bentuk loceng tergantung. Dia suka anting-anting tu. Saya selalu tengok dia pakai.


Oh ya, saya rindu juga sama pantai di Labuan. Saya selalu pigi Pancur Hitam dulu. Tapi gambar saya pigi pantai ada di laptop lama saya. Saya harap siapa-siapa yang guna laptop tu belum delete itu gambar.


Mungkin kamu semua fikir kehidupan saya bosan kan pasal saya bilang hidup saya di Labuan lebih baik. Tapi saya nda peduli apa kamu orang bilang. That is why I am just an ordinary Bidayuh girl. Mau juga la saya pigi honeymoon di Labuan. Hehehe...
4

The Bag Challenge


Recently, I was tagged by Sheillhouette http://sheillhoutte.blogspot.com/ in her Bag Challenge post. Interesting isn't it? Check out what is in my handbag!


 This is my handbag. It does not have brand and it was cheap. My mum bought it for me so that I don't look nerdy anymore. Haha! It is one of my loyal companions during classes and outing. The size is about 15 x 10 inches. I do not bring it to the lab because I have a backpack which is much bigger. Let's see what does it carry.




Books and a hair band? That's all? Actually there are more members hiding under the books. I put out all of the stuffs from my handbag and listed it below:



1. Planner. I am actually not an organized person. You will not see any plans in it. I wrote drafts, Final Year Project procedures and things I had done in the lab in it. It is more like a draft log book.

2. Vaseline, to protect my skin from dryness. =)

3. Note book. It contains scientific terms and definitions. But I ain't scientific. =P

4. A sketch book. I got it as a gift from Sarawak Marine Life Information Centre in Sematan during Internship Training. I sketch in it whenever I feel bored.

5. Hairband.

6. The tip top member of my handbag - my purse! I have been using it since I was in form 5.

7. Compact powder to keep my face matte.

8. Facial tissue.

9. Car key. My car is now at my grandparents house for emergency use and... for my uncle to fetch me. I drive it on weekends.

10. Stationery. Wondering why are they in a poor plastic? So that the examination prefects can see through!

11. Instant hand sanitizer. I can clean my hand anywhere and anytime.

12. Magic lip balm. To moisten and colour my puckers.

13. Tinkerbell? What are you doing here?

Seems like something missing isn't it? Hehe... I use to keep my hand phone and room key in my pockets. My water tumbler is also not featured here because I am using it as cup. I would bring it every time I go to class. I am thinking to add another powerful member, which is the pepper spray!

Now I want you to take this challenge no matter you are a man or woman! Ada berani? Haha...
3

Kisah 1 Malaysia: Misteri gadis Hilang di Pichin

Tengok ja tajuk ni, mesti dalam fikiran kebanyakan daripada pembaca kata, "ce...hh". Saya bukan nak cerita kisah politik. Tapi ini kisah rakyat kampung saya.

Mula-mula saya nak cerita serba sedikit tentang hubungan 3 buah kampung yang berjiranan yang terletak di daerah Serian iaitu Kampung Pichin & Kampung Tebakang  Dayak & KampungTebakang Melayu. Ketiga-tiga kampung ini memang bermusuh sejak turun-temurun. Bergaduh bila bertanding bola sepak lah, sabotaj majlis keramaian lah, buat kecoh masa keramaian lah, kacau awek kampung musuh lah. Penduduk Kampung Pichin sangat bahaya di mata orang. Pantang buat silap dengan orang Kampung Pichin (kalau sengaja lah). Kalau tak, pasti kena serang oleh satu kampung. Saya merupakan salah seorang penduduk Kampung Pichin.

Pada bulan Oktober yang lepas (lupa tarikhnya), kampung saya kecoh dengan berita kehilangan 2 orang anak gadis Kampung Tebakang Melayu yang berusia 15 tahun. 2 orang gadis tu dilihat kali terakhir oleh seorang budak lelaki Kampung Pichin. Tapi budak lelaki itu tak bersalah, sebab dia menghantar 2 rakan sekelasnya itu berkelah di anak sungai di Kampung Pichin sahaja. Mana lah tahu, tiba-tiba 2 orang gadis tu hilang entah ke mana selepas berkelah. Budak kampung kami ingat mereka dah balik rumah dengan selamat.



Keesokan harinya ibu bapa kepada "mangsa-mangsa" tersebut melaporkan hal itu kepada kampung yang berdekatan iaitu Kampung tebakang Dayak dan Kampung Pichin. Masa tu penduduk Kampung Pichin belum tahu lagi penduduknya terlibat. Remaja-remaja kampung Pichin disoal oleh ibu bapa mangsa dan juga pihak polis jika mereka pernah terlihat kelibat 2 orang ni semalam. Jadi budak lelaki tadi pun mengaku. Ingat orang Kampung Pichin tak peduli?

Pengumuman kehilangan gadis-gadis itu siap diumumkan di geraja lagi tu. Kemudian hampir seluruh lelaki Kampung Pichin tak kira tua atau muda bergerak bersama beberapa orang penduduk Tebakang Melayu membuat operasi mencari "mangsa-mangsa" tersebut. Mereka cari sampai masuk rumah saya lagi tu (maklumlah, rumah saya kosong masa tu. Terpinggir lagi tu). Ada orang-orang tua mendakwa bahawa tempat perkelahan mereka semalam memang keras.

Ibu bapa kedua-dua "mangsa" tersebut juga meminta pertolongan Ustaz dan bomoh. Kedua-dua Ustaz dan juga bomoh itu mengatakan bahawa gadis-gadis itu disembunyikan oleh makhluk halus. Operasi mencari dan mendoakan keselamatan mereka diteruskan selama seminggu. Ketika itu saya masih di UNIMAS sambil mengikuti perkembangan semasa kes itu.

Selepas seminggu, mereka dijumpai. Nak tahu di mana dan bagaimana mereka dijumpai?
Jeng jeng jeng...

 Gambar hiasan


Dengar khabar, setelah seminggu penat mencari di hutan, mereka dilihat oleh orang kampung mereka merayau-rayau di...

 Gambar hiasan

Alright, alright... This is not a joke, okay? Mereka dilihat merayau-rayau di Bandaraya Kuching! Apa nak jadi dengan sidak dua tok... Aduh. Lewat juak hantu ya ngembak sidak duak jauh nun ke Kuching. Akan tetapi, tidak hairanlah, kerana ramai orang termasuk ahli keluarga gadis-gadis itu sendiri mengatakan gadis-gadis tersebut memang sosial dan suka ikut lelaki ke mana-mana. Akhirnya ibu bapa gadis-gadis tersebut berterima kasih banyak-banyak kepada penduduk Kampung Pichin yang sudi membantu. Syukur, tetap wujud juga nilai perpaduan di sini.
0

It is not the End of my World

My life is getting more challenging day by day, making me unhappy, silent, switching moods, and more pessimistic.

In my final year project, I had done many times of PCR because I kept on failing. I felt that I was doomed. Finally, after my 4th attempt, I managed to get little products, and also their satisfying sequences. Thank U Lord, my world is not ending.

As in my previous post, I had mention that I am in the wrong stream, which is the science stream. I said that I am unhappy in my studies and have no passion it science. I am still feeling that way right now.

I seldom go to Kuching city. Maybe just three or four times a year. What a surprising fact of me isn't it? Last month, I tried to spend a time shopping in Kuching with my girlfriends, but we involved in an accident. Luckilly we were safe. It was not severe anyway. It was the fault of a crazy motorcyclist. Tak da nasib untuk pergi shopping lah saya ni. Pergi keluar sekali pun tak dapat...

I am a very very shy person. I do not like the fact because it means that I am an introvert, but I have to admit it. I feel so bad when the photocopy girls in Koperasi Sakura tease me and always say that I'm "pemalu" because they made me think that I look timid. Even when I just walk pass by some people, they can easily tell that I'm shy. Kalau tak pun orang akan cakap saya blurr atau sombong. My confidence is getting lower.



FACEBOOK. I begin to dislike Facebook. I know it is always my fault, but I would still like to blame Facebook. Day by day, I am getting more and more friend request from guys. Yeah, maybe because of my look (I know u girls will puke). But...more and more girls are removing me from their friend list (as I visit their page, I saw the "add as friend" button). I wonder why.



FACEBOOK again. And recently, a spammy aplication put a post on my wall. In the post, there's a picture of a male and a female doing sexual act. Yeah, it was my fault, because I clicked that kind of application on my cousin's wall for I was curious. And curiosity kills me!!! I was not worried that time because I chose to not to publish it in my wall and finally I regreted. Saya tahu kawan-kawan mesti dah pandang serong terhadap saya kan. I am really really sorry friends, I am not a slutty girl, you have to know that.

Now I realized that I need to control the level of my curiosity. Thanks a lot to a friend, he taught me how to remove the application. It was easy. My world is not ending. If the application still show up next time, tak tahulah saya.

I am having final exam. I am not a brilliant student, but I hope I can pass all of the subjects. If I am failing, I know it is not the end of my world. There are many more choices and opportunities out there. I am trying my best to be a successful person. I must be strong.

Thank you. God bless u.
2

Christmas Tree

It is still November, the month that always waking me up. I'm just going through my final exam rather than fighting, moreover, it takes almost the whole month. I hope I will pass all of the subjects. I am wishing all of you who are in the same boat with me, good luck!

I am counting days toward holiday. I am also setting a Chritmas tree. Yeah, it is still early for setting it... But I don't care. Christmas is my most favourite celebration. I am not setting it here in this post, but in the sidebar. Beautiful isn't it? Hahaha... (will be hohoho soon).

Why am I who live in tropical country have to set up Christmas tree, not a Durian tree, or Tualang or any other tropical trees? There are even snow, snowman, snowflakes thingy in the malls in Malaysia. Hello, we are not having winter ok. But we do have pine trees in Cameron, Kundasang, Ranau... We are imitating the way the peoples of the northern hemisphere celebrate Christmas. I remember I enjoyed collecting pine cones in Kundasang and painted some of them with white paint on the tips, while I sprayed the others with gold colour.

How do Australian celebrate Christmas? Well, you know, it is warm and sunny in Australia during Christmas. Sleigh rides and snowmen are unheard of during the Australian Christmas season. They have fun at the beach
(cannot be done in Malaysia because it will be musim Tengkujuh) and have outdoor barbeques. Familiar traditions such as family
gatherings, good food, and exchanging gifts are also part of the Christmas Day celebration. Like Christians in Malaysia, they also get into the spirit by installing Christmas trees, putting up Christmas bells and Christmas bushes and get some Christmas flowers and other plants to display in their home.




Bidayuh Lady of the Month (November): Angie Owen



Angie Owen atau "Newo" (rakan sebaya gemar memanggilnya dgn nama ini) merupakan salah seorang gadis Pichin yang popular. Beliau juga seorang gadis yang 'happy-go-lucky'. Tidak hairanlah kerana beliau, sama seperti Carrie merupakan ahli "batch '86" kampung Pichin yang sememangnya meriah dan suka buat kecoh (heheheh). Jejaka-jejaka yang asing bagi kampung Pichin pasti tidak mahu ketinggalan untuk berkenalan dengannya.

Namun, baru-baru ini, rentak "batch '86" semakin perlahan dan semakin senyap. Mengapa agaknya?
Ahli wanitanya kebanyakannya telah mendirikan rumah tangga. Hanya tinggal jejaka-jejaka yang masih bujang dalam batch '86. Mereka masih berjuang mempertahankan kemeriahan dan kekecohan sambil "jalan-jalan cari bini". Khabarnya, salah seorang telah diramal akan berkahwin pada hujung tahun ini (tak tahu betul ke tidak, sebab saya tak percaya ramalan).

Apapun, kita teruskan mengenali Angie. Pada bulan Jun lepas, Angie telah melangsungkan majlis pernikahannya di rumahnya. Sekali lagi para jejaka dikecewakan...

Beliau, seperti wanita lain, gemar membeli-belah. Beliau juga suka menonton tv. Sebagai seorang wanita yang berjiwa lembut, beliau sukakan bayi serta berpendapat bahawa tidak salah menangis kerana tangisan itulah yg akn membawa kedukaan itu pergi dan pergi sehingga ia jauh dan yang pasti kita percaya di sblk semua yang terjadi ada hikmahnya. Wah, tapi jangan pula terus menangis dan menangis sehingga kedukaan berlarutan ya Angie...Haha, Gurau jak.

My Link Collections: